Välkommen till Stenstugulamms webshop!

JUST NU!! Halva priset på alla skinn. Vi behöver tömma lagret för att få plats med nästa års skinn!

Vi tror på att försöka leva i harmoni med naturen och anstränger oss för att göra så liten skada på miljön som möjligt. Därför bereder vi alla våra skinn hemma på gården med närproducerade och / eller ekologiska produkter. 

Skinnen tvättas med linoljesåpa eller rapssåpa, beroende på vad som finns just för tillfället. Garvningen gör vi med linolja eller rapsolja och äggula från våra egna hönor.

Vi använder inga maskiner, utan allt arbete sker med handkraft. 

Köper du ett lammskinn eller fårskinn från oss kan du vara säker på att det är ett genuinskt gotländskt hantverk.


Ett handgarvat skinn är inte riktigt lika mjukt som ett fabriksgarvat, eftersom vi inte använder några kemikalier. Skinnen är också olika kraftiga, beroende på om det är ett ungt eller gammalt djur. Huden på ryggen och i nacken är också kraftigare än på sidorna. Vi har inga slipmaskiner som slipar ner huden till samma tjocklek. 

Ett handgarvat skinn går inte att tvätta i maskin. Måste det tvättas, så behöver det mjukgöras på nytt. Det bästa är att vädra skinnet eller lägga ut det i torr snö med ullen nedåt.

Alla skinn som bereds, både i fabrik och för hand, kan få skador. Det är lätt hänt att det blir ett litet hål vid flåningen, liksom vid skrapning och mjukgjörning. Det är vanligtvis inget som påverkar utseendet eller funktionen. I de fall skinnet har en större skada står det i texten till det skinnet.

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen